29 Temmuz 2010 Perşembe

Hayaller ve Gerçekler


2 gün önce şirkette canımı çok sıkan bir olay oldu, evet benim de hatam vardı ama verilen tepkinin tarzı hiç hoş değildi. Kendisini şirketin Genel Müdür'ü zanneden bir birim müdürü - ki karşılıklı olarak sevmeyiz birbirimizi- çok kaba tepkiler verdi. sonuçta olay ne olursa olsun karşındaki bir kadın olduğu sürece öncelikle kullandığın cümlelere dikkat etmek zorundasın, müdür olmak demek altında çalışan insanları aşşağılamak ya da ezmek hakkını vermez sana.

İşe başladığı günden beri bir burnu büyüklük hakim kendisinde, özellikle de kadınlara tahammül edemeyen bir havaya sahip. Herhangi bir ortamda herkesi dinlerken yüzüne bakan, sorduklarına cevap veren adam ben konuşmaya başlayınca kafasını diğer tarafa çeviriyor, ben bana özel bi durum zannediyordum ama birkaç arkadaştan da buna benzer sözler duyunca çok da şaşırmadım açıkcası.

Herneyse tam böyle bir konuda sinirlenmişken hiç beklemediğim şekilde bir iş teklifi aldım, üstelik ilerde yaşamayı düşünebileceğim tek yer olduğuna inandığım İzmir'de :))) bir arkadaşımla konuşurken şaka ile başlayıp ciddiye dönen bir teklif oldu bu ve de anında beni hayallere sürükleyip yüzümü güldürmeye yetti :) hatta arkadaşım o kadar ciddiye aldı ki bu teklifi, İstanbul'da olup da gitmek istediğim bi konser olduğunda biletimi bile kendisi almayı teklif etti, yeter ki bu beni İzmir'e gitmekten vazgeçirmesindi :))

Hafta sonu gibi arkadaşımla buluşup işin detaylarını konuşacağım, şu an için bana artısı çok daha fazla gibi görünüyor ama detayları tam almadan havaya giremiyorum. Kimbilir belki de İzmir'li olurum artık :)) Kuzum dediğin gibi hayallerim gerçek mi oluyor ne :)

3 yorum:

  1. ne güzelmiş... :) umarım hayallerin gerçek olur...
    iş gelirken insanların kişisel komplekslerini de yanında getirmesi ne kötü birşey... neden tepki verirken seçemezler kelimeleri...

    YanıtlaSil
  2. İnsanlar biraz yüksek mevkiye gelince kendilerini bişey zannetmeye çok meraklılar malesef :) kompleks kelimesi o kadar doğru olmuş ki :) inşallah hayallerim gerçek olur evet :)))

    YanıtlaSil
  3. kuzum hayallerin en güzellerine layıksın hepsi bir bir gerçek olacak:)

    YanıtlaSil