17 Şubat 2010 Çarşamba

Ali ile Ramazan


Geçen hafta bir arkadaşım bahsetti bu kitaptan, 1 gün içinde okuduğunu ve çok etkilendiğini anlattı. ben de hemen aldım kitabı. okumaya başladıktan sonra elinizden bırakamıyorsunuz gerçekten. zaten ince bir kitap 1 gün içinde rahatlıkla bitiyor.

Perihan Mağden gerçek bi hikayeden yola çıkarak yazmış kitabı, evet bazı yerlerinde mutlaka kendi süslemeleri var ama genel olarak çok gerçekçi ve içinize dokunan bir kitap.

Yetimhane de başlayan bi aşkın, yıllar içindeki gelişimi ve inanılmaz hazin sonunu bir çırpıda yutuveriyorsunuz. Bazen çok argo olan bir dili olsa da, o karakterlere yakıştırdım ben bu dili. Hayatı boyunca yetimhane de büyümüş, iş olarak erkek fahişelik yapan bir adamın düzgün bir Türkçe ile konuşmasını beklemiyorsunuz zaten.

Bu adamlar boğazlarına kadar pisliğe batmış olduklarında bile sadece birbirlerinin yanında arındıklarını düşündükleri çok saf, çok temiz bir aşk duyuyorlar birbirlerine. Dünyada birbirleri için var olduklarına inanıyorlar. Belki de bu kadar sert görünenlerin içinde bu kadar duygulu olduklarını görmek etkiledi beni bilemiyorum.

Sabah bana kitabı tavsiye eden arkadaşımla konuştuk, etrafımızda o kadar çok böyle çocuk var ki aslında, ve biz belki de onlardan korkup kaçıyoruz, yanımıza yaklaşmaya çalıştıklarında hemen uzaklaşıyoruz, ama gerçekte neler yaşadıklarını malesef bilmiyoruz dedik.

Her neyse, sonuçta uzun zamandır beni en etkileyen kitaptı sanırım. Bence mutlaka okumalısınız :))

5 yorum:

  1. Hiç kimseyi, duygularından dolayı, yaradılışından dolayı yargılamamak gerek, dışlamamak gerek. Kitabı alıp okumak istiyorum. Okuduktan sonra bir daha yorum yazacağım.

    YanıtlaSil
  2. Arzu kitabı kesinlikle okumalısın :)) sonrasında yapacağın yorumu merakla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  3. İnşallah, okunacak birkaç kitabım kaldı. Onlar bitince, ilk alışverişte alacağım inşallah.

    YanıtlaSil
  4. okuyacağım ilgimi çekti valla teşekkürler seciloc önerin için:))

    YanıtlaSil
  5. Rica ederim, inşallah beğenirsin :)))

    YanıtlaSil