13 Eylül 2010 Pazartesi

Sunday Bloody Sunday



Açıkcası referandum da "Hayır" çıkması çok da beklediğim bir sonuç değildi ama işte hala içimizde bir umut vardı, belki Türk milleti bu sefer akp-chp kavgası olarak düşünmez bu durumu ve sağduyusuna güvenerek oy kullanır diye, malesef olmadı, gene olmadı, olamadı.
12 Eylül anayasasını değiştirecez sloganı ile yola çıkıldı ama artık elimizde olan birçok özgürlüğü de kendi elimizle vermemizden kaynaklı olarak daha baskıcı bir anayasaya sahip olduk, buyrun hayrını görün dediler, biz de göreceğiz.
Tatillerini yarıda kesmeyip oy kullanmaya gelmeyen insanlar oldu, ama açıkcası ana muhalefet lideri ve oğlu bile oy kullanmadıktan sonra tatildekilere edecek lafım kalmadı, demek ki insanlar lafta konuştukları kadar aldırış etmiyorlar ülkenin geleceğinin karanlık olmasına.
Dün gece Türkiye-Amerika maçı sonrasında yapılan madalya töreninde ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanı yuhalandı, açıkcası sinirime birazcık iyi geldi desem yalan olmaz, ama malesef bu yuhalanma ve ıslıklanmaya aldırmayacak kadar pişkin oldukları için hiç dert ettiklerini sanmam, gene biz çalar biz dinleriz durumumuz var yani.
Önümüzdeki günlerin neler getireceğini göreceğiz ama malesef bir kere daha belli oldu ki halkımız cehaletinin sonuçlarına katlanmak zorunda kalacak

5 yorum:

  1. evet ya, yuhalamışlar, iş yerinde konuşuyorlardı, hiç o makama bu terbiyesizlik yapılır mı diye, dayanamadım, yapılır dedim, bizimki gibi bir ortamda iyi mi yaptım kötü mü anlamadım.

    YanıtlaSil
  2. Duyduklarıma göre işgüzar korumalar çıkışta insanları baya tartaklamışlar yuhalama durumundan dolayı, ama bunu herhangi bir basın organında duyabiliyor muyuz?tabi ki hayır. ondan sonra ülkemiz demokratikleşti diye "okyanus'un öbür tarafındaki dostlara" teşekkür ediyoruz ama. üfffffffff çokkkkk sinirleniyorum çokkkkkk

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle bu yazıya katılıyorum

    YanıtlaSil
  4. Aynı fikirleri paylaştığımız insanlar olması çok önemli zaten bu dönemde :)

    YanıtlaSil