6 Ocak 2011 Perşembe

2011 filmleri

Yeni filmler geliyor, birkaç tanesini heyecan ve merakla bekliyorum gerçekten.


1- I am love: Çok başarılı bir oyuncu olduğunu düşündügüm Tilda Swinton'un başrolünde olduğu bir film. Film Milano'da geçiyor yani benim gibi İtalya'yı sevenlerin mutlaka görmesi gerekli :))



Milan’da tekstil işiyle uğraşan zengin bir ailenin hasta olan büyükbabası işi oğlunun ve torununun bakımına bıraktığını ilan eder.
Evin hanımı Emma (Tilda Swinton) hem onların iş seyehatlari nedeniyle hem de kızının okul için evi terketmesiyle kendini yalnız hisseder. Rus asıllı olan Emma kendini yeni bir dünyada bulur… Burjuvazi, aşk ve tutku üçgeninde gelişen trajik bir aşk hikayesi. Fragmanı için tıklayabilirsiniz.  

2- Black Swan: Muhteşem Natalie Portman'dan gene çok güzel bir film, zaten kadının içinde olduğu hi.bir projeye kayıtsız kalamıyorum :))


Nina (Portman), New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerindir ve hayatında çoğu balerin için de olduğu gibi dansetmekten başka bir şey yoktur.
Eski bir balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica (Hershey) ile yaşamaktadır. Oyun yönetmeni Thomas Leroy (Cassel) Kuğu Gölü’nün baş balerini Beth MacIntyre (Ryder) yeni sezonda değiştirmeye karar verir ve ilk tercihi de Nina’dır.
Balenin saf ve zarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Fakat Nina’yı bekleyen bir yeni bir rakip vardır, ve o da Leroy’u etkilemeyi başarmıştır. Nina Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır.
İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir olmaya başlamıştır – onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlık. Fragmanı için tıklayınız.

3- No Strings Attached: Gene bir Natalie Portman filmi, bu defa romantik komedi oynamış, fragmanından gördüğüm kadarıyla eğlenceli gibi :)

Filmde Portman ve Kutcher, duygusallık içermeyen, cinsel bir arkadaşlık kurmaya çalışırlar. Ancak çok fazla süre geçmeden, bu işin böyle yürümeyeceğini, sadece seks üzerine bir ilişki kurulamayacağını ve daha fazlasını istediklerini farkederler. Fragmanı için tıklayınız. 

4- Bir Avuç Deniz: Engin Altan DÜzyatan ve Berrak Tüzünataç'ın başrollerini paylaştıkları bir aşk filmi. Çok büyük beklentiler içinde olunmaması gerek büyük ihtimalle ama güzel görünüyor.

Deniz isimli bir kızın; Deniz’e aşık Mert’in; Mert’e aşık Deniz ve Dilek’in; belki de hepsinden önemlisi, oğlu Mert’e aşık Rana Hanım’ın hikayesi.

Bir avuç aldığımız deniz, gerçekten deniz midir?

Tutkularımızın sınırı nerede? Fragmanı için tıklayınız.

5- Eyvah Eyvah 2: İlk filmde çok eğlenmiştim, çok samimi bir komedi gelmişti bana, 2. filmden de umutluyum açıkcası :)

İlk filmin sonunda aşık olduğu kızı (Özge Borak Şakrak) istemek için Firuzan ile ( Demet Akbağ) Geyikli’ye doğru yola çıkan Hüseyin”i ( Ata Demirer) EYYVAH EYVAH 2’de de binbir yeni macera bekliyor!

Firuzan’ın birkaç günlük ziyareti Kuzey Ege’de uzun bir maceraya dönerken, Hüseyin’in Müjgan’a kavuşup kavuşamayacağının cevabı da bu maceraya bağlı!  Fragmanı için tıklayınız. 

6- Aşk Tasadüfleri Sever: Yakışıklı ve bir o kadar da yetenekli Mehmet Günsür'un yeni filmi. Belçim Erdoğan ile başrolü paylaşıyor bu filmde. Bu adama aşık rolleri çokkkk yakışıyorrrr :))))

Çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca yolları Ankara’da kesişen ve 2010 yılında İstanbul’da tanışan Özgür (Mehmet Günsür) ve Deniz (Belçim Bilgin), kendilerini engellerle dolu aşk macerasının içinde bulurlar. Bir yandan da geri dönüşlerle onların geçmişlerini izlerken, diğer yandan da Türkiye’nin 70’li, 80’li, 90’lı ve 2000’li yıllarında gezerek, dönemin unutulmaya yüz tutmuş populer kültür öğeleri, müzikleri, yaşam biçimleri Aşk Tesadüfleri Sever’in nostaljik yönünü tamamlıyor. Fragmanı için tıklayınız.

7- Pirates of Caribbean: On Stranger Tides: Karayip Korsanlarının son filmi, bu kez sadece Johnny Deep'i görüyoruz filmde, kendisine Penelope Cruz eşlik ediyor.
Yapımcılığını Jerry Bruckheimer ve yönetmenliğini Rob Marshall’ın üstlendiği “Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde”, başarılı seriyi ateşleyen eğlence, macera ve mizah unsurlarını bu defa Disney Dijital 3 Boyutlu olarak aktarıyor. Johnny Depp, aksiyon dolu bir dürüstlük, ihanet,gençlik ve ölüm hikayesindeki simgeleşmiş Kaptan Jack Sparrow rolüne geri dönüyor ve yolu geçmişinden gelen bir kadınla (Penelope Cruz) kesişiyor. Jack hem aralarındakinin bir aşk olup olmadığından, hem de kadının efsanevi Gençlik Çeşmesi’ni bulmak için kendisini kullanan acımasız bir sahtekar olup olmadığından emin olamıyor. Kadın onu korkunç korsan Karasakal’ın (Ian McShane) gemisi Kraliçe Anne’in İntikamı’na binmeye zorlayınca, Jack kendini Karasakal’dan mı yoksa geçmişinden gelen bu kadından mı daha fazla korktuğunu bilmediği beklenmedik bir maceranın içinde buluyor. Fragmanı için tıklayınız.


8- Harry Potter and The Deathly Hallows: Kim ne derse desin ben 1. filmi beğendim, 2. yi de sabırsızlıkla bekliyorum. Bütün seriyi, hem kitap hem de film olarak seviyorum napim :)))) Malesef henüz 2. filmin fragramı çekilmedi ama şimdilik ben 1. film ile de idare ederim diyenler için buyrun.

şimdilik aklıma gelen ya da gözüme çarpanlar bunlar ama araştırmalarım devam edicek :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder