7 Ekim 2009 Çarşamba

dost



şu facebook u bazen çok seviyorum, en azından sayesinde eski dostlarıma kavuştuğum zaman. dün akşam yaklaşık 12 senedir görmediğimiz bir dostumuzla buluştuk.12 sene dile kolay, ama işte gerçek dostluk kendini belli ediyor, buluştuğumuz ilk dakikadan itibaren hayatımızda kimsenin bilmediği bütün olayları birbirimize sıralamaya başladık. meğer ne çok şey tutmuşuz içimizde, etrafımıza anlatamadığımız.

evet etrafımızda bir sürü insan var, çok sevdiğimiz, yakın arkadaşımız olan insanlar var ama DOST dediğin sadece lafta kalan bi olgu diil. benim çok sevdiğim dostlarım var, kendimi bu konuda çok şanslı görüyorum, üstelik bu dostluklarımın en yenisi bile 7-8 senelik, diğerleri zaten 20 sene kadar oldu :))))

dost dediğin insan iyisinde kötüsünde yanında olur ama gerektiğinde sadece yanında olup seninle beraber susar, gerektiğinde senin susarken attığın sesiz çığlıklarına döktüğü gözyaşları ile ortak olur. gerektiğinde kendi acısını en derine gömüp senin acını ya da sevincini paylaşır. o seni suistimal etmez, senin de onu etmene izin vermez. doğrunda yanlışında kendi fikrini seninle paylaşır ama sonucu ne olursa olsun senin yanında, arkanda durur sana desteğini hiç bir zaman esirgemez.

bazen insan sadece birine sarılıp hıçkıra hıçkıra ağlamak ya da sıkıca sarılıp yüreğindeki mutluluğun ve sevginin paylaşılmasını ister, bunun için sana kollarını ve yüreğini bütün içtenliği ile sonsuzca açan birindan daha iyi dost olabilir mi :))) dostunla yıllarca görüşemesen de görüştüğünde sanki dün ayrılmış gibi hissedersin, hatta oturduğun masadan tuvalete gitmek için bile kalkmak zaman kaybı gibi gelir, öylece 5 saat oturup sohbet edebilirsin :))

işte biz dün gece aynen bunları yaşadık, eski günleri yad ettiğimiz kadar, şimid ve gelecek zaman için de umutlarımız paylaştık, bunların hepsini 3 saat gibi kısacık bir süreye sığdırdık gibi görünebilir ama biz bunları birbirimizin gözlerine tekrar baktığımız o 3 saniyede paylaşmıştık zaten. o andan itibaren biliyorduk ki hayat çok daha güzel ve yeni anlar yaratacaktı bize :)))

sizi seviyorum kızlar, iyi ki varsınız :)))))))

3 yorum:

  1. ben de sizi seviyorummmmm:)) sen herşeyi en içimden geçtiği gibi anlatmışsın kuzumm iyi ki varsın:)) iyi ki varsınız:)) nasıl ki seninle o kadar yıl sonra buluştuğumuzda oturup kaldığımız o 5 saati asla unutamayacaksam dün geceyi de unutamam ve senin suprizini de :))

    YanıtlaSil
  2. Dost kavramı gerçekten hayatımızda aşk kadar, önemli bir kavram.. Ne güzel yazmışsınız, ne güzel tanımlamışsınız.. Sıcacıktı..

    Ha bu arada, bizleri de sevin:))

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim, beğenmenize sevindim :))) herkesi seviyorum ama takdir edersiniz ki bazılarını biraz daha fazla :)))

    YanıtlaSil