14 Eylül 2009 Pazartesi

tasarlanan programlar

kış mevsimin en sevdiğim yanı tiyatro ve gezi sezonunun açılması. her ne kadar şehir tiyatrolarının ve devlet opera balesinin programı henüz açıklanmamış olsa da biraz araştırma yapıp yeni sezon için bazı alternatifler oluşturdum. şehir tiuyatoları ve devlet opera balesinin programlarını da 4gözle bekliyorum :))))


1- 11. Uluslararası İstanbul Bienali: "Denn wovon lebt der Mensch?" yani " İnsan ne için yaşar?"
gerçekten insan ne için yaşar? yıllarca cevabını aradığımız sorulardan biri değil midir bu, ben kendime sordum ama kesin bir cevap veremedim :)) Cumartesi günü Bienal'e gidip en azından bir ipucu bulmaya çalışacağım, öncesinde arkadaşlarla Karaköy Namlı'da kahvaltı etmeyi de atlamıycaz tabi :))))


2- Şeylerin şekli: Akbank Sanat Tiyatrosu

"Sanat yapın, tamam, ama asıl dünyayı değiştirmeye çalışın"

Böyle demişti sanat hocam. Ben de o günden beri neyi değiştirebilirim diye düşündüm ve buldum... Sanat adına ne kadar ileri gidilebilir? Sınırı nedir?

Ya aşk adına... Neler feda edilebilir?

Aşkın ve sanatın birlikte irdelendiği bu çarpıcı oyun, aynı üniversitede okuyan iki çiftin karmaşık ilişkilierini gözler önüne seriyor.

Aşk adına neleri feda edebilirsiniz? ben şimdiye kadar aşk adına herhangi birşey feda etmek zorunda kalmadım, hayatımda bu kadar tutluku yaşanan aşklar olmadı, belki de ben izin vermedim tukunun ve aşkın beni esir alıp gözümü kör etmesine. herneyse oyuna gidip görücez bakalım neler olabilirmiş :))))

25 - 26 Eylül Taksim Akbank Sanat: 12 TL

3- Peter pan Müzikali: Kuruçeşme Arena

Tamam bu birçoğunuzun ilgisini çekmeyebilir ama benim sevgili yeğenim bayılacaktır diye tahmin ediyorum. ayrıca açıkcası yaşı kaç olursa olsun herkesin bir kere Peter Pan oyunu ya da gösterisi seyretmesi gerekli diye düşünüyorum :))) içinizdeki çocuğa selamlar :))

Turkcell Kuruçeşme Arena: 4 Ekim: 60 TL

4- Muhabir: Garajİstanbul

... bellek tazelemek, hatırlamak, araştırmak, kazımak, sorgulamak, yüzleşmek, karşılaşmak, karşılaştırmak, hikaye anlatmak ...

" Muhabir" adını verdiğimiz bu yeni yolculukta, muhabirliği deneyimlemiş olan oyuncu Memet Ali Alabora ile kendi kimliği ve bedeni üzerinde bir yolculuğa çıkarken, onun tanıklık ettiği, kendini ilişkilendirdiği ya da içinde olduğu olaylar üzerinden bellek tazelemeyi, yakın tarihimize bakmayı, bunları dünyada eş zamanlı olarak yaşanan olaylarla ilişkilendirmeyi, kişisel olan üzerinden derinleşerek toplumsal olanı hatırlamayı hedefliyoruz. Bakın 19, muhabir... oyuncu... oyuncu muhabir. Boynundaki fotoğraf makinası onun değil, oraya giderken verdiler. Savaş muhabiri resmini tamamlamak için. Yelek gerçek muhabir yeleği değil. Bu gördükleriniz, gerçek...

Garajİstanbul: 3 Ekim - 14 Ekim 25 TL

4- Bayrak: Garajİstanbul

Berkun Oya'nın yazıp yönettiği aile ilişkilerini, çıkmazları anlatan bir oyun.

Geçen sene de sahnelendi Garajİstanbul'da. gidememiştim, bu sene niyetim var :)))) Berkun Oya'nın anlatımı yer yer sinir bozucu derecede gerçek olsa da insanı çok etkileyen bir yapısı var. "İyi Seneler Londra" filmini seyrederken yaşadığım sinir bozukluğunu unutamıyorum ama gene de filmin sonuna kadar dayandım, inanılmaz sinir bozucu ve bir o kadar da değişik ve entresan olduğunu düşünüyorum. diğer iki filmi de kesinlikle seyredeceğim. Oyunun da çok başarılı olduğunu söylüyorlar.

4 Aralık - 7 Aralık: Garajİstanbul


5- Bomba: Garajİstanbul

Berkun Oya'nın yeni oyunu olduğu yazıyor Garajİstanbul'un sayfasında ama malesef başka bir detay yok. Gösterim zamanı belli olur yakında sanırım, o zaman paylaşırım tekrar :)))


6- Tango Gecesi: Studio Live A+

Gösteri eşliğinde sanırım bizim de dansetme şansımız olucak. Sadece gösteri için gidiyorum ben ama keşke bir partnerim olsaydı da dansetmeyi de bilseydik :))))

15 Eylül - 29 Eylül: Studio Live A+: 10 TL

7- Dobrinja'da Düğün: CKM - Tiyatro Pera

Oyunda olaylar 1993’te, Yugoslavya İç Savaşı’nın ikinci yılında geçer. Dobrinja, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’nın bir mahallesidir. Saraybosna Sırp kuşatması altındadır. Müslüman Boşnaklar yaşam mücadelesi vermektedir. Kentte iki günlük ateşkes ilan edilmiştir. Yıkıntılar arasında yan yana iki evde yaşayan iki aile, evin yıkılmakta kurtulmuş küçük bahçesinde, gece bir düğün yapacaklardır. Düğün, kendi yaptıkları canlı müzikle, dansla, yoksunluk içinde hazırlanmış bir sofrayla kutlanır. Hazırlıklarla geçen sabah, öğleden sonra ve düğünle sonlanan akşam; savaşın içinde bir günün trilogyasını oluşturur. Bu zaman kesitinde, savaşta yaşanan acılar, ölümler, kırık hayatlar, kayıp aşklar ve savaşla yitirilen insani değerler sorgulanır.

Bu insanların savaşa rağmen müzikle, dansla buluşturdukları umutları, tutkuları, direnişleri, varoluşlarının tek dayanağıdır artık.

18 Ekim - 16:00: CKM: 25 TL

23-24-25 Ekim: Tiyatro Pera: 25 TL



8- Venedik Taciri: Tiyatro Pera

Oyun, önemli bir ticaret merkezi olan İtalya’nın Venedik kentinde gelişir. Oyuna adını veren, yüksek burjuva Antonio, deniz aşırı ticaret yapmaktadır. Antonio’nun yakın dostu Bassanio ise burjuva dünyasının ihtişamı içinde tüm servetini savrukça yitirmiştir. Bassanio, Belmont’ta zengin bir kadın olan Portia ile evlenebilmek için Antonio’dan borç para ister. Antonio bütün parasını gemilere yatırdığından dostu için para taciri Musevi Shylock’tan faiziyle borç para ister. Shylock piyasada kazancına engel olan ve kendisini her fırsatta aşağılayan Antonio’ya borç para vermeyi ilginç bir koşul öne sürerek kabul eder. Shylock paranın vadesi karşılığında faiz yerine Antonio’nun vücudundan kalbine yakın bir yerden yarım kilo et ister. Antonio ise gemilerinden kazanacağı paraya güvendiği için bu ölümcül senete imza atmayı kabul eder. Anlaşma sonunda parayı alan Bassanio, Belmont’a gider. Portia, babasının vasiyeti gereği altın, gümüş, kurşun kutulardan birini seçerek kendi resmini bulan talipli ile evlenecektir. Resmi bulan Bassanio, Portia ile evlenir. Antonio gemileri battığı için Shylock’a borcunu ödeyemez. Shylock ise Musevi kimliği ve varoluşunu aşağılayan Antonio’dan intikam alabilmek için fırsatı değerlendirip Venedik mahkemesine başvurur. Venedik’ten gelen bu haber üzerine Bassanio arkadaşlarıyla Venedik’e gider.
Para ticareti yapan Yahudi Syhlock ile Hıristiyan tacir Antonio, Venedik yasalarına göre hesaplaşacaklardır.

Klasik bir Shakespeare oyununu seyretmenin keyfine varın :)))

30 Kasım - 11 Aralık: Tiyatro Pera: 25 TL



9- Henüz bu sene de oynanıp oynanmayacağını bilemediğim "Gagarin Sokağı". Konu hakkında bilgilenince haber vereceğim. Geene geçen sene kaçırıp üzüldüğüm bir oyundu.



10- Ayrıca henüz "Dot" tiyatrosunun programı açıklanmamış, onu bekliyorum.



11- Tiyatro Kedi'nin klasik ve güzel oyunları var ama açıkcası ben biraz pahalı diye gitmiyorum. belki bu sene bir iki tanesine para ayırma şansım olur :))))









2 yorum:

  1. yaaa hepsi diyorum ben hepsi hepsi hepsi:)) ama en önemlisi tango gecesi:)) sonra bienal sonra peter pan sonra muhabir sonra sonra sonra:)) ya kuzum sen insanı delirtmek mi istiyorsun:)))

    YanıtlaSil
  2. ahahahahahahahh bişey olmazzzzzzzzzzzzz biliyosun ki bu programların yarısı yalan olur gene planlayıp planlayıp gidemeyiz :)))) ama sen dur daha gezileri yazmaya başlamadım bile :)))))))))

    YanıtlaSil