9 Kasım 2009 Pazartesi

10 Kasım


Ah be Atam, çok erken gittin, çok erken terk ettin bizi.
Senin huzurunda saygı duruşunda bulunması, sana minnet duyduklarını göstermesi gereken sözüm ona devlet erkanı saygı duruşunu "sap gibi dikilmek" olarak nitelendirecek kadar terbiyesiz ve kendini bilmez durumda. ama düşünemiyorlar ki bu alçakça fikirlerini bu kadar rahat dışa vurabilmelerini gene sana borçlular. sen olmasaydın o ayaklarının dibinde poz verdikleri şeyhlerinin sözünden çıkamayan birer koyuna dönüşeceklerdi, ama şu anda kendilerini şeyh zannediyorlar.

Ne kadar ileri görüşlüymüşsün Atam.
Hem Gençliğe Hitaben de, hem de Türk Milleti dinini anlayarak ibadet etsin diyerek ezanın Türkçe okunmasını istediğinde Bursa'da çıkan gerici ayaklanma için yaptığın konuşmanda, Bursa Nutkunda şu anda içinde bulunduğumuz durumu yıllar öncesinden tahmin edip bize yaptığın uyarılar. Keşke herkes her gün senin söylediklerini, yazdıklarını okusa, öğrettiğin yolu her gün hatırlasa da hayatına o erdemlere layık olacak şekilde devam etse.

Merak etme Atam,
Elimizden geldiğince senin ilkelerinin, devrimlerinin bekçisi olacağız, biz nasıl senin sevginle, senin ideallerinle yetiştiysek, kendi çocuklarımız da böyle yetiştireceğiz. Seni her zaman yaşatmak ve yüceltmek için elimizden geleni yapacağız. Senin ölüm yıl dönümünde sözde açılımlarla ya da başka saçma sapan düşüncelerle bu günün önemini unutturmaya çalışmaları ya da, bugünü başka bir gün ile değiştirmeye çalışmaları bizi etkileyemez. Senin ölüm yıl dönümünde "ölenle ölünmez" ya da "sıradan bit gün" diyen insanların her şeyden önce ölüye saygısı yoktur, bunların dindarlıkları da yalan. Sadece ben dindarım demekle, 5 vakit namaz kılmakla dindar olunmaz Atam. Müslüman vicdanlı olmalı, ölüye saygılı olmalı, dürüst olmalı, çalıp çırpmamalı ama bu adamlar bunların hiçbirisini yapmıyorlar. Onlardan yüz bulan bir taksi şoförü bugün 09:05'de saygı duruşunda bulunan bir kız arkadaşıma "seni mi bekleyeceğiz" gibi tepkiler verebiliyor. Ama ağzının payını öncelikle arkadaşımdan yediği tokat, sonrasında etrafta bulunan insanları verdiği tepkilerle ağzının payını almış.

Bir ülkenin devlet bakanı "açız" diyene, "ananı da al git" gibi mahalle kabadayısı tarzında cevap
vermemeli, beni yurt dışında temsil eden insan "daha da gelmem ben buraya gibi cevaplar vermemeli. Her şeyden önce asil olmalı, gerektiğinde bir salon beyefendisi olmalı. Eşi modern Türkiye'nin yüzü olmalı ama maalesef ülkemin ideolojisine tamamen ters bir giyim ve yaşam tarzı süren insanlar bizi yurt dışında temsil ediyorlar.

Atam,
Senin içinin güzelliği dışına vurmuş yüzün, liderlik karizman, saygın hepsinden önemlisi ZEKAN maalesef şu an çok ihtiyaç duyduğumuz vasıflar. Seni çok özledik, seni hiç unutmayacağız, gerekirse kanımızın son damlasına kadar senin devrimlerinin yılmaz bekçisi olacağız.


4 yorum:

  1. ne hoş bir yazı seçil,
    bir solukta okudum..
    çok içtendi..
    yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :)) gerçekten çok içimden gelerek yazdım, bunu hissedebildiysen ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir "iç"in olduğunu biliyorum zaten..
    hep yaz..

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler. yazılarını okurken hep kendimden bişeyler görüyorum, senden bunları duymak gerçekten güzel benim için. sen de hep yaz, ben de hep okuyayım.

    YanıtlaSil